Dekking geld op reisverzekering verhoogd vanwege situatie Griekenland

De onzekere financiële situatie in Griekenland heeft een aantal reisverzekeraars doen besluiten de dekking voor contant geld tijdelijk te verhogen. De overheid, reisorganisaties en reisverzekeraars adviseren vakantiegangers om hun reis naar Griekenland goed voor te bereiden en voldoende contant geld mee te nemen. Maar dit brengt wel extra risico’s met zich mee.


De verzekeringsmaatschappijen die hun voorwaarden tijdelijk aan hebben gepast doen dit om hun verzekerden tegemoet te komen. Er gelden voor het populaire vakantieland andere bedragen dan normaal. De dekking wordt bijvoorbeeld verdubbeld, maar de aanpassing kan per verzekeraar verschillen. Ook de periode waarin de tijdelijke verhoging geldt verschilt per verzekeraar.
De dekking voor contant geld is niet altijd standaard opgenomen in een reisverzekering. Het is wel mogelijk dat het standaard verzekerd is, maar er zijn ook verzekeraars die dit als aanvullende verzekering aanbieden. Daarnaast is de vergoeding voor contant geld in de meeste gevallen gemaximeerd.

Verzekering.nl raadt vakantiegangers die naar Griekenland gaan daarom aan om voor vertrek hun reisverzekering te controleren en bij de betreffende verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon te informeren naar deze tijdelijke extra dekking.

Hoelang de financiële situatie in Griekenland nog onstabiel blijft is niet duidelijk.

(bron:verzekering.nl)