Heeft u een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd! Dan bent u 1 van de ruim 60.000 mensen die van adres gaan wisselen. (Bron CBS: 4e kwartaal 2017 66.000 woningen verkocht)
De meeste mensen knappen hun nieuwe onderkomen eerst op voordat ze erin trekken. Dat kan variëren van een likje verf tot een grondige verbouwing. Vooral in het laatste geval kan het betekenen dat uw huis langere tijd onbewoond is. U woont nog op het oude adres en in het nieuwe huis wordt weliswaar druk geklust, maar het is in feite nog onbewoond. ‘Leegstand’ noemen verzekeraars dat.
Er kunnen nog meer omstandigheden zijn waarin een huis (even) onbewoond is. Bijvoorbeeld: u woont al in het nieuwe huis maar uw oude huis is nog niet verkocht of u bent langere tijd van huis door een wereldreis. Bovendien heeft elke verzekeraar een andere definitie van leegstand en is er soms sprake van een leegstandclausule. U bent dan verplicht de leegstand te melden.
Leegstand heeft gevolgen voor de dekking van de opstalverzekering en inboedelverzekering. Zo bent u bijvoorbeeld niet verzekerd tegen schade door diefstal, inbraak of vandalisme. Want de kans op deze schades is groter als een huis onbewoond is.
Heeft u te maken met een onbewoond huis? Neem contact met ons op en wij helpen u met de juiste stappen.