Geen geldzorgen voor nabestaanden

Met een verzekering dekt u risico’s af waarvan u niet zeker weet dat ze zullen gebeuren. Opvallend is dat mensen iets dat wel zeker gaat gebeuren liever onbesproken laten. De dood is een moeilijk onderwerp. Toch wilt u uw gezin na uw overlijden zo goed mogelijk achterlaten. In ieder geval zonder financiële problemen waardoor uw partner en kinderen in het eigen huis kunnen blijven wonen. Dat is een geruststelling in verdrietige tijden.

Overlijdensrisicoverzekering
Hiermee verzekert u een bedrag dat bij uw overlijden wordt uitgekeerd. U kunt kiezen voor een vast bedrag. De uitkering is dan gedurende de looptijd telkens hetzelfde. Het is ook mogelijk om het verzekerde bedrag tijdens de looptijd te laten afnemen, omdat u bijvoorbeeld al een deel van uw hypotheek heeft afgelost. Wat het best bij u past, hangt af van uw situatie en wensen. Bent u op zoek naar een verzekering waarmee u de kosten van een uitvaart kunt betalen? Dan is de overlijdensrisicoverzekering niet geschikt, want hiermee bouwt u geen waarde op. In dat geval is een uitvaartverzekering een betere keuze.
Een overlijdensrisicoverzekering op uw eigen leven afsluiten doet u voor financiële zekerheid van uw nabestaanden. Voor uw eigen financiële zekerheid kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op het leven van uw partner (of ex-partner of zakenpartner).

Meer weten? Wij beantwoorden graag al uw vragen.