Hypotheek meeverhuizen, kan dat?

Kadaster: “In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 55.911 huizen verkocht. Dat is ruim 30% meer dan in dezelfde periode van 2016.” De huizenmarkt blijft aantrekken. Overweegt u ook een nieuw huis? Een belangrijke beslissing hierbij gaat over de hypotheekvorm. En nog specifieker: de rentevaste periode.

Veel mensen neigen naar dertig jaar vast. Dat betekent drie decennia profiteren van de huidige lage rente. Dat kan overigens ook bij afloop van uw rentevaste periode of bij tussentijds oversluiten van uw hypotheek.
Hypotheekrente meeverhuizen is een handige optie
Zeker als u niet weet of u dertig jaar in hetzelfde huis blijft wonen. Of u de hypotheekrente kunt meenemen, hangt af of in de voorwaarden toestemming hiervoor is opgenomen. Ook kijkt de geldverstrekker opnieuw naar uw inkomen. Een nieuw huis betekent immers een nieuwe hypotheekaanvraag. Voldoet u aan de eisen, dan is het verstandig te beoordelen of het überhaupt financieel wel interessant is de rente mee te verhuizen. Dat kan in verschillende situaties anders uitpakken. Ook uw leeftijd, inkomensperspectief en risico’s spelen een belangrijke rol.

U ziet het, een hypotheek is maatwerk. Dat kunnen wij leveren. Denkt u aan een nieuw huis, tussentijds oversluiten of loopt uw rentevaste periode binnenkort af? Wij horen het graag van u!