Wat mag u meenemen in uw reisbagage?

Koopt u graag een souvenir als u op vakantie bent? De meeste mensen vinden het leuk een herinnering aan een mooie vakantie mee naar huis te nemen. Bijvoorbeeld om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Of om thuisblijvers te verrassen met een aardigheidje, omdat ze uw plantjes water hebben gegeven.

Weet u dat u sommige producten niet zomaar mag meenemen als u met het vliegtuig reist? Denk hierbij aan nagemaakte artikelen, bedreigde dier- en plantensoorten, levensmiddelen, kunst en antiek of (speelgoed)wapens. En soms moet u belasting betalen over gekochte producten als u buiten de Europese Unie bent geweest. Het kan een beste domper zijn als u dat op de luchthaven pas ontdekt. Daarom ontwikkelde de Belastingdienst een app met handige en overzichtelijke informatie: Douane Reizen App. Niet om het leuker te maken, maar wel makkelijker…

Ongeacht uw vervoersmiddel of reisbestemming, voor uw reis- en annuleringsverzekering kunt u natuurlijk bij ons terecht. Het afsluiten van deze verzekeringen doet u het best direct na het boeken van uw vakantie.